Àmbit de la notícia
Informàtic

Una sèrie ficcionada per aprendre a fer servir SomNuvol.coop: així són les 'Històries de la Pepa Demo'

Entitat redactora
Colectic
Autor/a
Anna Sánchez
  • Fotograma del quart capítol de la sèrie sobre com editar fitxers col·laborativament.
    Editar fitxers col·laborativament a l’Oficina Font: Som Núvol

La iniciativa de FemProcomuns aposta per les situacions quotidianes per apropar eines digitals lliures i ètiques a les entitats.

La cooperativa FemProcomuns ha posat en marxa una proposta tan original com útil per a entitats i col·lectius: 'Històries de la Pepa Demo', una sèrie ficcionada en línia per descobrir com utilitzar SomNuvol.coop, el servei de núvol digital lliure i cooperatiu. Lluny del format clàssic de videotutorial, la iniciativa aposta per l’humor i la narrativa per explicar funcionalitats digitals a través de situacions quotidianes que es poden viure en qualsevol entitat.

Cada capítol dels sis que s'han publicat fins ara gira al voltant de personatges i cooperatives fictícies —com la Pepa Demo, treballadora de la cooperativa femFeina, o la Marta Massagran, sòcia de Pardalets— que s’enfronten a tasques habituals dins el seu dia a dia: preparar una formació, compartir fitxers amb altres entitats, editar documents en equip, organitzar reunions, estructurar calendaris col·lectius o gestionar permisos d’accés. A partir d’aquestes escenes, les funcionalitats que ofereix SomNuvol.coop es mostren de manera àgil i clara.

El servei SomNuvol.coop és una alternativa digital cooperativa, sobirana i tecnoètica que permet a les organitzacions treballar al núvol d’una manera alineada amb els valors de l’economia social i solidària. No només ofereix funcionalitats comparables a les de les grans corporacions digitals, sinó que ho fa amb una clara aposta per la privadesa, la sobirania tecnològica i la comunitat.
 
Amb aquesta sèrie, FemProcomuns ofereix una eina pràctica, pedagògica i molt accessible per animar entitats i persones a fer el pas cap a unes tecnologies més ètiques i comunitàries. Cada episodi dura entre 2 i 4 minuts i s’estrena cada 15 dies, consolidant un petit univers d’exemples propers per transformar la manera com treballem digitalment des del tercer sector i l’associacionisme.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari