Arriba el Fòrum Social Català 2010

 Font:
Font:

Arriba el Fòrum Social Català 2010

Resum: 

Els dies 30 i 31 de gener, l’edifici històric de la Universitat de Barcelona centralitzarà la majoria d’actes del Fòrum Social Català 2010 que per segona vegada es celebra a Barcelona seguint el model dels fòrums socials mundials i que pretén crear un espai d’intercanvi d’experiències i reflexions entre moviments socials catalans que rebutgen l’actual model econòmic, polític i social. La idea és proposar alternatives d’acció local.

Seguint el model d’altres grans trobades d’activistes socials internacionals, Barcelona realitzarà els propers 30 i 31 de gener el segon Fòrum Social Català. El Fòrum Social de Porto Alegre, celebrat al 2001, va obrir una porta a l’organització de grans trobades on organitzacions socials, entitats i moviment de tota mena, descontents i crítics amb l’ordre polític i econòmic que s’imposa a nivell global, es reuneixen per intercanviar experiències i debatre estratègies, alternatives i noves formes d’organització social.

Durant el darrer Fòrum Social Mundial, celebrat a Belém el gener del 2009, es var fer una crida internacional per a la realització de fòrums locals descentralitzats. Es va destacar la importància de trobar eines de treball en xarxa que seguissin l’evolució de l’actual crisi i s’adaptessin col•lectivament a les noves necessitats socials. A Catalunya es va celebrar un primer FS al 2008 amb un notable èxit de participació.

La setmana del 25 al 29 estarà plena de mobilitzacions i d’accions amb l’objectiu de donar a conèixer iniciatives i moviments d’arreu del territori. El 29 al 31 de gener a la seu central de la Universitat de Barcelona, on ja es va celebrar la darrera edició. L’organització de seminaris, tallers i d’altres activitats estan obertes a aquell que ho vulgui. També hi haurà una assemblea de moviments socials així com punts de trobada sectorials i una manifestació reivindicativa per a tothom que vulgui combatre la crisi canviant el sistema i construir un món just, solidari, no violent i respectuós amb el medi ambient i els seus pobles.

Les principals línies temàtiques seran les causes de la crisi global (ecològica i del territori, social i econòmica, democràtica i dels pobles; les conseqüències de la crisi global; i la reflexió d’alternatives a un món en crisi. L’organització ha posat èmfasi en la importància d’estendre el FSCat als barris, als pobles i a les comarques a partir de processos participatius per aconseguir més visibilitat de les lluites i reivindicacions dels moviments socials catalans.

Programa del FSC

Afegeix un comentari nou