Àmbit de la notícia
Social

Barcelona, entre les ciutats europees millor valorades en mobilitat infantil, segons l’informe 'City Ranking'

Entitat redactora
Xarxa Digital Catalana
Autor/a
Pol Solernou
  • Barcelona ha aconseguit millorar al rànquing gràcies a les mesures implementades.
    Barcelona ha aconseguit millorar al rànquing gràcies a les mesures implementades. Font: Marek Lumi

El rànquing europeu de la campanya Clean Cities ha situat la capital catalana entre les deu ciutats amb millor desplaçament infantil

Barcelona se situa en setena posició en el nou informe elaborat per la campanya Clean Cities, que avalua la seguretat, accessibilitat i sostenibilitat dels desplaçaments infantils. La ciutat comtal destaca com l’única localitat de la Península Ibèrica que ha aconseguit entrar en el top 10 del rànquing. L’informe, que analitza 36 ciutats europees, ha volgut recalcar les polítiques implementades en matèria de pacificació del trànsit i mobilitat activa a la capital catalana.

Els resultats de l’estudi es basen en tres indicadors clau: carrers escolars amb restriccions al trànsit, xarxes de carrils bici protegits i extensió dels límits de velocitat urbana a 30 km/h. Segons el document, Barcelona ha avançat especialment amb el programa Protegim Les Escoles, tot i que actualment només el 4,5% dels centres escolars es troben en carrers amb restriccions, i la continuïtat d’aquest programa ha estat aturada per l’actual equip municipal.

Llums i ombres a Europa

París encapçala el rànquing gràcies a la seva extensa xarxa de carrils bici protegits, seguit d’Anvers i Amsterdam, que tanquen el top 3. L’informe també assenyala la bona feina de Londres (14a) que presenta la xifra més gran d’Europa de carrers escolars amb 525. En l'àmbit estatal el rànquing assenyala negativament ciutats com Madrid (26a) o Saragossa (28a), on apunta que no han avançat en la creació d’entorns segurs per una mobilitat infantil autònoma.

 

 

Per a Clean Cities, els resultats mostren que quan els governs locals prioritzen la infància, el canvi pot ser “ràpid i profund”. “Barcelona està liderant a Espanya, però altres ciutats encara tenen molt a fer per protegir la salut i l'autonomia infantil”, afirma Barbara Stoll, directora de la campanya.

Etiquetes

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari