Priscila Alegre: "Hi ha alguna cosa que falla en la manera en com vivim la mort"
Comparteix
Parlem amb dues de les impulsores del Festival Parca, un espai col·lectiu per abordar la mort des d'un enfocament artistic i transformador.
Apropar-nos a la mort no com un final, sinó com una manera d’entendre i de viure la vida. Aquesta és la invitació que ens fan les impulsores del Festival PARCA, un esdeveniment que, sota l’acrònim de Pensament, Art, Rituals, Cos i Absència, proposa un espai col·lectiu per reflexionar sobre la mort, el dol, i la manera com vivim i morim.
Tal com ens explica Priscila Alegre, una de les seves impulsores, el festival se celebrarà a diferents escenaris d’Ulldecona entre el 31 d’octubre i l’1 de novembre amb la idea de trencar amb allò tenebrós associat a aquestes dates: "Sempre han estat dies per anar a posar flors al cementiri. Nosaltres volem recordar aquelles persones que ja no hi són d'una manera més joiosa".
El programa inclourà una àmplia varietat de propostes: taules rodones, espais de diàleg, actuacions, concerts i una exposició, entre altres activitats que s’aniran desvetllant a mesura que s’acosti la data. Per fer realitat aquesta primera edició, les quatre impulsores —les “Parques”— han engegat una campanya de micromecenatge amb l’objectiu d’implicar la comunitat i aconseguir el suport necessari per tirar endavant el projecte.
En aquesta entrevista, conversem amb Laia Ortiz Sansano i Priscila Algre, dues de les protagonistes, sobre l’origen del festival, la necessitat de trencar el tabú que envolta la mort, la relació entre l’art i els rituals, i la voluntat de donar continuïtat a aquest espai més enllà d’aquestes jornades anuals.
Afegeix un nou comentari