Àmbit de la notícia
Social

5 fundacions catalanes que impulsen la inserció laboral

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
Autor/a
Oscar Loro Castilla
  • Persona treballadora amb cables a les mans.
    La inserció laboral és clau per esdevenir una societat millor i més justa. Font: Canva.
  • Cadires blanques i una groga, com a metàfora de la diversitat.
    Organitzacions del territori treballen per fer real la igualtat d'oportunitats. Font: Canva.

Catalunya gaudeix d’un teixit associatiu viu i divers que impulsa des de la cultura fins al treball.

Gràcies al treball de moltes persones, s’ha construït una gran xarxa d'entitats. Hi ha moltes organitzacions que dediquen els seus esforços a teixir oportunitats laborals per a aquelles persones que més ho necessiten.

Amb metodologies diverses, comparteixen un objectiu comú: empoderar les persones, dotant-les d’eines i de l’acompanyament necessari per accedir i mantenir la feina. Ofereixen des de formació professional fins a intermediació amb el teixit empresarial. És evident que la seva tasca és essencial per construir una societat més justa i equitativa.

Fundació Formació i Treball 

Formació i Treball és una fundació amb una llarga trajectòria, nascuda de la mà de Càritas Diocesana de Barcelona. L'entitat treballa per establir ponts i ajudar a trobar feina a persones en risc d'exclusió social. 

L'organització té una oferta formativa diversa, que abasta des de cursos professionalitzadors fins a itineraris personalitzats. La formació es complementa amb acompanyament integral i la gestió d'empreses d'inserció que ofereixen primeres experiències laborals en diversos sectors. És un exemple de com la formació de qualitat i el suport continu poden transformar vides.

Fundació Tallers

La Fundació Tallers demostra cada dia que la diversitat funcional no ha de condicionar el desenvolupament a la feina. De fet, gestiona un Centre Especial de Treball que ofereix els seus serveis a empreses.

És una organització centrada en la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i genera llocs de treball adaptats a les capacitats de cada persona. La seva tasca fa visible el potencial personal i promou entorns laborals inclusius.

Fundació Drissa

Amb seu a Girona, la Fundació Drissa treballa sota una premissa: la salut mental no ha de ser un obstacle per participar plenament en el mercat laboral. Treballen per millorar la qualitat de vida de les persones a través de l’habitatge i la feina. La seva tasca trenca estigmes i obre portes al futur professional de moltes persones. 

A més, gràcies als programes de formació específica, acompanyament individualitzat i sensibilització empresarial, Drissa facilita la integració laboral de persones amb problemes de salut mental en el mercat laboral. 

Fundació Joia

La Fundació Joia es dedica a la inserció sociolaboral de persones amb trastorns de salut mental o malestar emocional. S’esforcen en empoderar les persones i desenvolupar estratègies per cercar feina. 

Els seus serveis, com els programes individualitzats d'inserció i el suport a les famílies, esdevenen fonamentals per a la recuperació i la integració. L'entitat ofereix un enfocament personalitzat i la creació de xarxes de suport clau per a l'èxit.

Fundació Estima

La Fundació Estima treballa per oferir atenció als problemes de persones amb discapacitat i les seves famílies. Disposa des de serveis educatius i pedagògics fins a una residència adaptada.

L’entitat també disposa del Centre Ocupacional Taller Estima, amb el qual volen aconseguir la inclusió social de persones adultes amb discapacitat. El programa es dirigeix a persones majors d’edat amb un grau de discapacitat igual o superior al 65%.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari