Per què fer voluntariat en una Comunitat d'Aprenentatge?

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Per què fer voluntariat en una Comunitat d'Aprenentatge?

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

L'Escola Els Horts de Barcelona organitza el 27 de setembre la conferència de la Dtra. Rocio Garcia Carrion per tal donar a conèixer els beneficis del voluntariat comunitari entre joves i infants.

Grups interactius entre alumnes i persones voluntàries, tertúlies literàries amb infants i familiars, activitats culturals durant el cap de setmana, col·laboració amb entitats del barri, activitats lúdiques com escacs i lleure cultural o suport per fer els deures als nens i nenes que ho necessiten. Són algunes de les activitats que l'Escola Els Horts de Barcelona dinamitza en la seva Comunitat d'Aprenentatge, que és en marxa des de fa dos cursos. Avui compta amb 30 persones voluntàries.

Segons l'organització del projecte, "l'experiència es valora molt positivament, tant que per això cal donar a conèixer el sentit, el per què d'aquest voluntariat". És per aquest motiu que el proper dissabte 27 de setembre de 11.00 a 13.00 la Dtra. Rocio Garcia Carrion, de la Universitat de Cambridge, impartirà la conferència "Cap a l'Excel·lència científica i humana a través del voluntariat en Comunitats d'Aprenentatge".

Què és una Comunitat d'Aprenentatge?

És un projecte fonamentat en un conjunt d'accions dirigides a la transformació social i educativa que se sustenta en la implicació de totes les persones que, directa o indirectament, prenen part en el desenvolupament dels infants (familiars, amics i amigues, veïns i veïnes o entitats del barri). Per al seu funcionament i èxit, es requereix de la tasca voluntària, sovint duta a terme per estudiants universitaris.

Diferents universitats de renom (Harvard, Standford, MIT, Columbia) han mostrat com la intervenció de l'estudiant universitari pot ser decisiva en el desenvolupament dels infants. I és que davant d'un futur encara incert quan són nens i nenes, compten amb un referent extern que pot provenir de diferents disciplines i estudis i que pot animar a que visualitzin un futur millor i ple d'oportunitats que es poden aconseguir a través de l'esforç.

Amb l'objectiu doncs de donar a conèixer aquests beneficis, l'Escola Els Horts ha convidat la Dtra. Carrion, per demostrar amb experiències reconegudes per la comunitat internacional que les CA són una eina real per a la transformació i engrescar a la implicació.

L'esdeveniment tindrà lloc a la mateixa escola (Rambla Prim 217). L'entrada és lliure i gratuïta, però cal inscriure-s'hi prèviament a través d'aquest enllaç.

Contingut relacionat

Les famílies també són escola, article de Diari de l'Hospitalet

Comentaris

Conec aquesta experiència d'aprop i puc dir que val molt i molt la pena... és dels espais de voluntariat a ón més es pot viure que la transformació és possible!

Afegeix un comentari nou