Ferran Domènech: “Nosaltres creiem que s'ha d'apostar per les bones històries, proposar alternatives i estirar del fil”

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Ivet Eroles
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Ferran Domènech: “Nosaltres creiem que s'ha d'apostar per les bones històries, proposar alternatives i estirar del fil”

Autor/a: 
Ivet Eroles
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Directa celebra 10 anys de recorregut presentant-se com a cooperativa i amb un concert d’Ana Tijoux, Marinah d’Ojos de Brujo i Mash Masters a l’Ateneu Popular de 9barris.

Des de l’any 2006, aquest mitjà de comunicació català exerceix com a eina per denunciar els abusos i les injustícies i per visualitzar les pràctiques dels moviments socials, els projectes que plantegen models alternatius i els col·lectius invisibilitats. Amb una aposta clara pel periodisme d’investigació, el debat i l’anàlisi, es manté a través d’una extensa xarxa de corresponsalies i col·laboradores d’arreu del món, comptant amb més de 2.000 persones subscriptores que en garanteixen la independència de qualsevol grup econòmic o polític.

Es tracta d’un projecte de base assembleària, autogestionat i descentralitzat que s’ha plantejat fer un pas més i constituir-se com a cooperativa. Justament aquest 2016, l’any del seu 10è aniversari, els membres del col·lectiu presenten la nova cooperativa i suggereixen a les subscriptores que es facin sòcies usuàries, per escriure el mitjà en primera persona del plural. Parlem amb Ferran Domènech, de l’àrea de difusió i publicitat de La Directa.

La Directa celebra el seu 10è aniversari, quina ha estat la seva trajectòria?

Des que va néixer com a setmanari el 2006 amb un grup d'unes 20 persones i 200 subscriptores, La Directa ha anat creixent i consolidant-se coma mitjà. Pel camí s'ha fusionat amb la revista Illacrua, ha creat una pàgina web, ha passat a quinzenal i, finalment, es converteix en cooperativa.

Què us empeny a constituir-vos com a cooperativa?

Volem professionalitzar la nostra activitat, crear una estructura sòlida que ens permeti consolidar el projecte.

En quin moment us trobeu?

Estem en un moment molt bonic, amb molta gent il·lusionada amb col·laborar, moltes entitats que ens donen suport i una comunitat de lectores molt fidel.

Necessitem tenir un bon numero de sòcies, posar en funcionament els nous òrgans de participació i, el més important, cuidar-nos.

Els subscriptors i subscriptores han rebut l’últim exemplar de la publicació amb una portada en blanc i un llapis amb la inscripció #EscriulaDirecta, què els hi proposeu?

Després de 10 anys llegint La Directa, els proposem que escriguin La Directa. De forma metafòrica els convidem a formar part de la cooperativa com a sòcies usuàries.

Quins són els propers passos a seguir?

L'objectiu és aconseguir crear una cooperativa que pugui tenir estabilitat a nivell econòmic i humà a llarg termini. Per això necessitem tenir un bon numero de sòcies, posar en funcionament els nous òrgans de participació i, el més important, cuidar-nos. Per seguir sumant gent sense perdre'n pel camí.

Per últim, quina és la realitat del periodisme d’investigació a casa nostra?

És difícil de mesurar, actualment sorgeixen projectes que aposten pel periodisme reposat i d'investigació, mentre que els grans mitjans tradicionals aposten per la doctrina del clic caient sovint en el sensacionalisme. Nosaltres creiem que s'ha d'apostar per les bones històries, proposar alternatives i estirar del fil. Portem 10 anys fent-ho i seguirem així, esperem que per molts anys més.

Afegeix un comentari nou