Àmbit de la notícia
Ambiental

Som Energia posa en marxa la seva primera planta fotovoltaica a Anglesola

Entitat redactora
Colectic
  • La planta fotovoltaica de Som Energia a Anglesola marca un pas important en la producció d’energia neta i local a casa nostra.
    La planta fotovoltaica de Som Energia a Anglesola marca un pas important en la producció d’energia neta i local a casa nostra. Font: Pixabay

La instal·lació generarà energia renovable per a més d'un miler de llars i forma part de l'aposta per un model energètic més sostenible.

Som Energia, la cooperativa gironina que promou l'ús d'energia 100% renovable, ha posat en marxa la seva primera planta fotovoltaica a Anglesola, al cor de la comarca de l'Urgell. Amb una inversió total de més de dos milions d'euros, aquesta nova instal·lació de 4,4 MW de potència contribuirà a cobrir la demanda energètica de més d'un miler de llars de la zona.

Aquest projecte és una clara aposta per la transició energètica i la producció d’energia neta i local, un objectiu fonamental dins del model de cooperativa que Som Energia impulsa des de la seva fundació. A través de l’aprofitament d’un espai solar, la cooperativa busca contribuir a reduir la dependència de fonts energètiques fòssils i a minimitzar les emissions de CO2, alineant-se amb els objectius de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic.

La planta, que s’ha dissenyat amb l’objectiu de maximitzar l'eficiència energètica, farà servir tecnologia de darrere generació fotovoltaica, i es preveu que en els pròxims anys estigui completament integrada dins de la xarxa elèctrica catalana. D’aquesta manera, es garantirà la producció d'energia verda i competitiva, alhora que s’impulsa l'economia local mitjançant la creació d'ocupació i la dinamització del territori.

El projecte de la planta fotovoltaica de Som Energia no és aïllat, sinó que forma part d’una estratègia més àmplia per continuar ampliant la seva xarxa de producció d’energia renovable arreu de Catalunya. A més, la cooperativa ha mostrat el seu compromís amb la participació ciutadana, ja que permet a les seves sòcies invertir en projectes energètics d’aquest tipus, fomentant un model de producció i consum col·lectiu.

Aquesta acció s'emmarca en els esforços de Som Energia per combatre la crisi climàtica i crear un sistema energètic més just i sostenible. Segons declaracions de les responsables de la cooperativa, aquest tipus de projectes són una peça clau per a l’acceleració de la transició energètica i l’assoliment de la independència energètica a través de les energies renovables.

Som Energia, fundada el 2010, continua creixent i aconseguint fites importants, com el fet d’haver arribat ja a més de 86.000 sòcies. Aquest creixement no només respon a una creixent demanda d'energia neta per part de la ciutadania, sinó també a la confiança en el model cooperatiu com a eina de canvi en la manera com produïm i consumim energia.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari