Diana Buckley: "Cada cop hi ha més demències entre les persones grans britàniques que viuen a Girona"

FCVS
Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
La British Benevolent Association dona suport als ciutadans britànics a les comarques gironines i també organitza celebracions. Font: British Benevolent Association
La British Benevolent Association dona suport als ciutadans i ciudatanes britàniques a les comarques gironines i també organitza celebracions. Font: British Benevolent Association

Diana Buckley: "Cada cop hi ha més demències entre les persones grans britàniques que viuen a Girona"

Autor/a: 
Sònia Pau Cortada
FCVS

Resum: 

La British Benevolent Association (BBA) dona suport a través de voluntariat a persones britàniques que viuen o passen per les comarques gironines.

La British Benevolent Association per a les comarques de Girona (BBA) es va constituir com a entitat benèfica, segons la seva definició, i es va registrar l'any 2007 amb l'objectiu d'oferir ajuda i suport pràctic a qualsevol súbdit britànic o de la Commonwealth que resideixi, s'allotgi o passi per les comarques gironines. L'ajuda pràctica es proporciona a través d'una xarxa de voluntariat a tota la zona.

La tresorera de BBA de Girona, Diana Buckley, explica que treballen estretament amb el Consolat Britànic a Barcelona i amb altres organitzacions locals.

Què és la British Benevolent Association (BBA)?

La BBA es va crear l'any 2002 com a una associació solidària amb l'objectiu de proporcionar ajuda i suport pràctic a qualsevol súbdit britànic o de la Commonwealth, que visqui o s'allotja o visiti en la província de Girona. L'ajuda pràctica la proporciona una xarxa de voluntaris sobretot a les comarques de Gironès, Alt Empordà, Baix Empordà i la Selva. A les altres comarques podem donar suport telefònic o per correu electrònic.

On interveniu?

Actuem només a les comarques gironines.

Tot sou persones voluntàries les que formeu l’associació?

Sí. L'associació només té persones voluntàries. Està creada amb aquest esperit.

Quines fonts d’ingressos teniu?

Les nostres fonts d'ingressos venen de donacions i de captacions de fons. Per exemple, organitzem de tant en tant una nit d'un concurs de preguntes en anglès que és molt popular i ens aporta uns ingressos molt necessaris! Ho fem cada dos o tres mesos.

Per quin motiu va sorgir l’associació i a les comarques gironines?

Mentre que el servei del Consolat Britànic a Barcelona ofereix suport formal i d'emergència, nosaltres podem proporcionar assistència informal, i també suport a més llarg termini. Fem diversos tipus d’activitats, des de visites a casa o a l'hospital, anar a comprar productes bàsics, passejades de gossos, interpretació i traducció, informar sobre les agències locals...

La British Benevolent Association només funciona a les comarques de Girona. A Madrid, hi ha la British Benevolent Fund.

Hi ha alguna necessitat d’actuar que us trobeu molt repetidament?

Generalment les necessitats són variades, però sovint és la gent gran que es troba amb problemes la que ens reclama. Cada cop hi ha més casos de demències entre les persones grans britàniques que viuen a Girona.

Suposo que situacions crítiques com la pandèmia per la Covid-19 us donen molta feina...

Vam viure el confinament per la Covid-19 de manera tranquil·la. La majoria del suport que ens demanaven era informació i, per tant, ho podíem solucionar per telèfon o correu electrònic.

Afegeix un comentari nou