Francina Alsina: els reptes del sector són la connexió de les entitats amb la base social i la qualitat democràtica

Francina Alsina: els reptes del sector són la connexió de les entitats amb la base social i la qualitat democràtica

Resum: 

Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat Social, ens explica quins són, segons ella, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

És necessari que les entitats connectin amb la seva base social

Els voluntaris, els usuaris, empreses, administracions, i tota la ciutadania que hi ha a l’entorn d’una entitat, són la peça clau per a què desenvolupi la seva missió.

La missió de l’entitat, els objectius i els projectes de l’entitat, ha d’estar alineada amb aquesta base social. Aquí hi ha el més fonamental: la ciutadania és qui pot valorar, sostenir i col·laborar amb l’entitat.

Si es crea una ferma correlació entre el que una entitat diu que realitza i el que realment porta a terme, és quan s’aconsegueix la confiança de la població que és qui valora i creu en el projecte. I això es fa és indispensable per a la supervivència d’una entitat, encara més en moments de conjuntura econòmica com els actuals.

Les entitats han de ser exemple de qualitat democràtica

La transparència en la manera de treballar és primordial per a la bona salut de l’entitat. Per això cal fer un exercici de qualitat democràtica: ens referim tant al funcionament intern de l’entitat, a la seva representativitat i als torns de responsabilitat exercida.

Al mostrar permeabilitat en el que fa, guanya la confiança de tots aquells que faran possible el seu treball. El treball amb persones vulnerables i en risc d’exclusió social exigeix ser capaços de fer les coses amb transparència.

Torna a la pàgina dels 10 anys de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou