Nova estratègia del govern després del rebuig en el Congrés de l'anomenada "Llei Sinde"

Nova estratègia del govern després del rebuig en el Congrés de l'anomenada "Llei Sinde"

Resum: 

Després del fracàs en l'aprovació de la denominada “llei Sinde”, l'executiu es planteja tornar a presentar una altra fórmula al Senat a partir del 15 de gener de cara a protegir els drets dels titulars de la propietat intel·lectual sense coartar la llibertat dels internautes.

La nova tàctica del PSOE serà arribar a un acord amb el PP a fi que tots dos partits votin a favor de la llei el proper any. En principi el discutit cànon digital no es tocarà, i pot ser que es creï una instància d'arbitratge per decidir quines pàgines web de descàrregues podrien ser clausurades.

D'altra banda, aquesta tarda hi haurà una reunió entre el president de l'Acadèmia del Cinema, Álex de l'Església i representants de les principals associacions d'internautes, per tractar aquesta qüestió.

Recordem que l'última proposta va arribar al Congrés dins de la Llei d'Economia Sostenible, concretament en la Disposició Final Segona, i plantejava un procediment per tancar pàgines web a través d'un òrgan administratiu i per tant, sense comptar amb l'autorització judicial.

A Espanya el poder judicial és l'únic organisme legitimat per decidir o restringir drets fonamentals, com la llibertat d'expressió i la privacitat de les comunicacions, drets afectats en la proposada “llei antidescàrregues”.

La veritat és que la situació als països del nostre entorn no és gens favorable, per exemple a França, a través de la Llei Hadopi s'ha regulat aquesta matèria. Mitjançant un òrgan no judicial es controlen les descàrregues dels internautes i després de diversos avisos per mail, cap la possibilitat de tancar temporalment la connexió a Internet a l'usuari infractor.

Llegir més

Afegeix un comentari nou