Creativitat i reflexió a la masterclass de Teatre Fòrum Interseccional de La Xixa

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Enguany, a diferència de les edicions anteriors, la masterclass se celebrarà íntegrament en format virtual. Font: La Xixa Teatre
Enguany, a diferència de les edicions anteriors, la masterclass se celebrarà en format virtual a través de la plataforma Zoom. Font: La Xixa Teatre
Des de fa 8 anys, a La Xixa Teatre impartim la Formació de Dinamitzadors de Teatre Fòrum Interseccional amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació Intercultura. Font: La Xixa Teatre
Des de fa 8 anys, a La Xixa Teatre impartim la Formació de Dinamitzadors de Teatre Fòrum Interseccional amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació Intercultura. Font: La Xixa Teatre
Activitat de La Xixa Teatre a l'Institut 9 de Santa Coloma de Gramenet. Font: ESF Catalunya
Activitat de La Xixa Teatre a l'Institut 9 de Santa Coloma de Gramenet. Font: ESF Catalunya

Creativitat i reflexió a la masterclass de Teatre Fòrum Interseccional de La Xixa

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

L'activitat, que es realitzarà en format virtual i serà gratuïta, la protagonitzaran els i les participants del Curs de Dinamitzadores de Teatre Fòrum interseccional de l'entitat a través d'una sèrie de peces de teatre.

La vuitena edició de la formació de dinamitzadors i dinamitzadores de Teatre Fòrum interseccional, que La Xixa Teatre ha dut a terme des del mes de març fins al novembre, tindrà com a colofó, un any més, la masterclass de Teatre Fòrum Interseccional on es presentaran una sèrie de peces de teatre fòrum fruit de la creativitat i reflexió, a càrrec dels i les participants del curs de dinamitzadores.

Enguany, a causa del context de pandèmia, la masterclass es durà a terme en format virtual, a través de la plataforma Zoom. D'aquesta manera, es repeteix l'experiència de la marató de La Xixa, que es va celebrar al passat mes de juny i que van protagonitzar diverses performances artístiques de grups i persones col·laboradores de l'entitat en una edició en línia. La masterclass se celebrarà el dissabte dia 14 de novembre, de 16 h. a 20 h. L'activitat serà gratuïta i no cal inscripció.

"Li denominem masterclass perquè les persones que s’han estat formant com a dinamitzadores del teatre fòrum interseccional seran les protagonistes, presentaran una peça de teatre fòrum on elles són les persones dinamitzadores que fan d’enllaç entre el públic i els actors i actrius", explica l'Adrián Crescini, Director de La Xixa. D'entre els aspectes que es tractaran a la masterclass, Crescini destaca temes com el gènere, la masculinitat o la diversitat cultural.

Aquesta serà una masterclass diferent per la situació actual que, tot i les dificultats per celebrar-la, finalment es durà a terme en un format virtual. "La marató també la vam fer en línia i va anar bé, tot i que va ser complicat", explica Crescini, que insisteix en què aquesta és una situació inèdita i que totes les passes que s'estan fent són molt experimentals. "Tant els dinamitzadors com nosaltres mateixos estem desorientats, moltes vegades no sabem quina és la plataforma més adient per fer les activitats", lamenta.

"Hem hagut de readaptar algunes coses. De fet, quan es va decretar el confinament, ens trobàvem iniciant la formació de dinamitzadors i dinamitzadores de Teatre Fòrum interseccional, i vam fer alguns intensius, sobretot al principi, perquè hi havia una necessitat de la gent d'estar connectada, i ens vam trobar en un ambient de creativitat, de debat, de convivència, amb una mirada intercultural", valora Crescini.

Tot i la distància que implica fer una activitat en línia, Crescini explica que la intenció és el públic present a les peces "pugui intervenir, pugui opinar, inclús interactuar amb l’actor o actriu", manifesta el director de La Xixa. "Fer una connexió entre el públic i els coprotagonistes o antagonistes, que els diem opressors, per veure de quina manera poden resoldre el conflicte que es presenta a la peça", manifesta el director de la Xixa.

Afegeix un comentari nou