Les claus de l’emancipació

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les claus de l’emancipació

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Una ajuda per emancipar-se. Això són les guies editades pel Consell de la Joventut de Barcelona per tal de contrarestar la caiguda de la taxa d’emancipació juvenil a Catalunya. En 4 anys ha baixat 5 punts per això es rellança la campanya “No Clau-diquis. Troba la clau per emancipar-te”.

Consells per a joves sobre com trobar feina i habitatge. Amb aquest objectiu es va impulsar, ara fa un any, la campanya “No Clau-diquis. Troba la clau per emancipar-te”, una iniciativa del Consell de la Joventut de Barcelona. Ara, després d’analitzar la tendència a la baixa que presenta la Taxa d’Emancipació Juvenil, s’ha decidit tornar a posar en marxa aquesta campanya.

El seu president, Pau Gonzàlez va presentar en roda de premsa les dades de la taxa d’emancipació: al 2007 la taxa es trobava al 32,9% i a finals del 2011 havia baixat al 27,2%. Això significa que en 4 anys l’emancipació juvenil ha caigut 5 punts. Un dels motius principals de la reducció de l’emancipació juvenil és l’augment de l’atur entre els joves, que ha Barcelona ha passat de 11.796 aturats l’any 2006 a 19.175 actualment.

La CJB ha editat dues guies, una sobre treball i l’altra sobre habitatge.

Guia jove per conèixer el món laboral

Ofereix informació sobre els passos a seguir alhora de buscar feina. A més d’informació sobre els drets laborals, espais on adreçar-se per rebre assessorament, borses de treball, consells pràctic, entre altres.

Guia jove per trobar habitatge

Ofereix respostes a les preguntes més freqüents alhora de buscar habitatge, sobre els contractes de lloguer i els recursos públics als que un jove té accés.

La campanya està complementada per un manifest que, entre moltes altres demandes, exigeix la recuperació de les ajudes d’accés a l’habitatge, després que la Renda Bàsica d’Emancipació i els Ajuts de Lloguer Jut, es restringissin – només poden optar-hi aquells que ho van sol·licitar abans del 2012-. D’altra banda també es reclama el compliment de la carta social europea que garanteix que el Salari Mínim interprofessional no sigui inferior als 1200 euros i l’abolició de la reforma laboral aprovada al 2010.

La campanya es fonamenta en la pàgina web www.trobalaclauperemanciparte.cat i també podeu ampliar la informació a la pàgina web del CJB.

Afegeix un comentari nou