Cash mob, potenciant el comerç local

 Font:
Font:

Cash mob, potenciant el comerç local

Resum: 

Durant els darrers anys persones, entitats i universitats han reivindicat les seves causes a través de flash mobs, scene mobs o lipdubs. Ara arriben els cash mobs, mobilitzacions espontànies que donen suport a petits comerciants o productors. A Barcelona ja se n'han celebrat dos.

El 8 de maig d'enguany Intermón Oxfam va convocar el primer cash mob de Catalunya. Va ser a la botiga del carrer Roger de Llúria d'aquesta organització i en el marc del Dia Internacional del Comerç Just, celebrat el 12 de maig. Les persones que hi van voler participar van anar a la botiga entre les 12:00 i les 12:30 del matí i hi van comprar un paquet de cafè de comerç just.

Un cash mob és una convocatòria perquè el màxim de persones vagin a una botiga local concreta en una data determinada i en una hora (o franja horària) i facin una petita compra. L'objectiu és reivindicar el comerç local, així com fomentar la interacció entre les persones participants. Aquest esdeveniment social i lúdic vol fer front a una de les conseqüències de la crisi, el tancament de molts petits comerços, tot promovent el consum responsable, just i de proximitat.

Realitzar una petita compra a l'establiment, interrelacionar-se amb la gent que hi participa i gaudir-ne són les tres normes que han de respectar les persones que participin a una cash mob. La idea prové dels Estats Units i ja ha arribat a d'altres països com ara Canadà, Austràlia, Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Àustria, Suècia i Holanda.

El 26 de juliol es va realitzar un altre cash mob a Barcelona. Aquest cop va ser al barri de Sants, a la Pastisseria Kessler Galimany. Es va voler reconèixer la seva tasca innovadora, la qualitat dels productes i la il·lusió i professionalitat d'aquest negoci familiar, que funciona des de l'any 1951.

Si vols saber més sobre els cash mob o organitzar-ne un, pots consultar les planes web cashmob.com i cashmobspain.com.

Afegeix un comentari nou