L'APNAE, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i DEPANA organitzen una jornada de voluntariat per erradicar plantes invasores

 Font:
Font:

L'APNAE, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i DEPANA organitzen una jornada de voluntariat per erradicar plantes invasores

Resum: 

La planta invasora, Carpobrotus edulis, s'ha estès ràpidament a la platja de la Rubina, provocant una invasió perjudicial per l'esgotament dels sòls que la suporten i per impossibilitar l'arrelament d'altres espècies autòctones.

La jornada tindrà lloc el proper dissabte, dia 21 de novembre, al llarg del matí, de 10h a 13h a la Platja de la Rubina (Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà).

L'APNAE, DEPANA I l'ajuntament de Castelló d'Empúries amb la col·laboració del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, organitzen la Jornada de voluntariat per fer una Retirada manual d'aquesta planta invasora a l'extrem nord de la platja de la Rubina.
L'Ajuntament de Castelló d'Empúries oferirà un petit refrigeri als participants. Els organitzadors aconsellen als participants que portin cistells per recollir les restes vegetals de l'extracció del Carpobrotus edulis.
LES ESPÈCIES EXÒTIQUES INVASORES I LA SEVA PROBLEMÀTICA AMBIENTAL
Les espècies exòtiques invasores poden causar greus alteracions en la biodiversitat dels ecosistemes naturals on s'introdueixen, ja que interactuen amb la resta d'espècies autòctones presents. Aquest fenomen és una de les principals causes de desaparició d'espècies en l'actualitat, juntament amb la pèrdua d'hàbitats naturals, per la qual cosa es fa necessària la intervenció per eradicar les espècies invasores i limitar-ne la seva expansió.
El Carpobrotus edulis
El bàlsam o ungla de gat (Carpobrotus edulis), és originària de Sud Àfrica i s'ha desenvolupat amb gran profusió a tota la zona del litoral mediterrani, essent utilitzada, fonamentalment en jardineria gràcies a la seva velocitat per cobrir el substrat i la poca exigència d'aigua per la seva subsistència.
Es tracta d'una planta que estén les seves llargues ramificacions cobertes de fulles per terra com si es tractés d'una catifa, arribant a cobrir superfícies extenses en substrats de litoral rocós o en els sorrals o dunes. Es reconeix per les seves fulles carnoses de secció triangular, oposades i amb una forma que pot recordar a un plàtan petit, d'altra banda les seves flors són grans i de colors vistosos (groguencs o rosats).

Afegeix un comentari nou